воскресенье, 31 марта 2013 г.

Interviu cu Nicolae Juravschi despre oferta azerilor propusă Cristinei Iovu, conflictul cu fostul ministru al Tineretului şi Sportului şi privatizarea Stadionului Republican

principala Juravschi
Lucrările pentru construcţia Palatului Sporturilor nu au început, iar 20 de milioane de lei ar putea rămâne doar pe hârtie. Despre aceasta vorbeşte în cadrul unui interviu pentru EPRESA preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi.
Deputatul spune care sunt problemele cu care se confruntă CNO şi cum pot fi rezolvate acestea, cele mai mari realizări ale instituţiei şi soarta sportivilor depistaţi pozitiv la testul de dopaj.
Juravschi mai oferă detalii despre cum a afectat relaţia sa cu fostul ministru, Ion Cebanu, colaborarea dintre CNO cu cei de la Ministerul Tineretului şi Sportului.
Acestea, dar şi alte declaraţii, le citiţi în interviul de mai jos:

EPRESA: De 12 ani sunteţi în fruntea Comitetului Naţional Olimpic. Care sunt cele mai mari realizări de când aţi fost instituit în această funcţie?
Nicolae Juravschi: În sportul moldovenesc am înregistrat mai multe realizări datorită Comitetului Olimpic şi antrenorilor.
CNO are 20 de ani de independenţă. La toate ediţiile Jocurilor Olimpice, cele de vară, ne-am întors cu medalii. În 1992, Tudor Casapu a luat medalia de aur, Başcatov – argintul şi Marcoci – bronzul. În 1996, la kaiac canoe împreună cu Victor Reneischi ne-am clasat pe locul II şi Mureico – locul III la luptele greco-romane. În 2000, Vitalie Gruşac – locul III, Oleg Moldovanu – locul II. În 2004 am avut două locuri de patru şi unul de cinci. În 2012, la Londra avem două medalii la haltere.
Cea mai mare reuşită este că am reuşit să ne menţinem printre ţările care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice, pentru că din 205 ţări obţin medalii doar 75-80 de ţări. Este un lucru foarte important.
Am reuşit să demonstrăm pe plan intern că sportul de performanţă se dezvoltă la nivelul Cărţii Olimpice şi conform necesităţilor naţionale.
Pe plan extern, am reuşit să ne prezentăm la toate ediţiile întrecerilor sportive, inclusiv ediţiile de la Jocurile Olimpice Junior şi festivalurile olimpice. Este un pas important în dezvoltarea mişcării olimpice.
S-au creat 22 de agenţii olimpice pe teritoriul Republicii Moldova, lucru care permite promovarea mişcării olimpice cu o mai mare intensitate.
Nu a crescut numărul sportivilor de performanţă, dar a crescut calitatea prestaţiei acestora. Suntem mândri de evoluţia sportivilor. Din cei 20 care au fost la Olimpiada de la Londra, 10 din ei s-au clasat în primii 10.

EPRESA: Cum şi de către cine e monitorizat bugetul CNO?

Nicolae Juravschi: Bugetul nostru e unul dintre cel mai modest din Europa, fiindcă legea sponsorizării e inactivă. Ca să găseşti parteneri locali este foarte dificil. Facem parte din cadrul progamelor CIO(Comitetul Internaţional Olimpic) care ne oferă două milioane de euro pentru patru ani de activitate: costuri care acoperă cheltuielile pentru competiţii, seminare, burse, inventarul sportiv. Ne este foarte greu.
Suntem monitorizaţi, în primul rând, de Solidaritatea Olimpică. Intern, orice companie care ne oferă un anumit buget, le confirmăm prin acte, prin bonuri de plată care sunt cheltuielile. Totul este inclus în dările de seamă, pentru că şi ei la rândul lor au anumite obligaţii în faţa organelor fiscale.
EPRESA: Cu ce probleme se confruntă CNO?
Nicolae Juravschi: Nu sunt probleme cu care se confruntă CNO, dar probleme cu care se confruntă Juravschi. Eu am fost sportiv de performanţă, ştiu cât este de dificil pentru un sportiv de performanţă să evolueze la nivel înalt şi să concureze cu americanii, ruşii, germanii sau cu englezii. Este nevoie de pregătiri speciale şi condiţii adecvate.
Am o insuficienţă morală când sportivii noştri nu au trecut de etapele de pregătire. Aş fi satisfăcut moral dacă aş şti că sportivii noştri nu au probleme de alimentaţie, că nu au probleme cu partea tehnică: antrenorii să fie împliniţi moral şi material pentru a putea dezvolta programele care le pun în faţa sportivilor. O altă problemă este lipsa unui Palat al Sporturilor sau a unui Stadion Republican cel puţin. Inventarul tehnic necesar pentru antrenament şi baza materială sunt foarte importante şi lipsa lor devine un impediment foarte mare pentru noi.
Aceste lucruri nu doar stopează procesul de dezvoltare a sportului de performanţă, ci şi nu permite crearea unei imagini a ţării peste hotarele ţării.
O altă problemă ar fi antrenorii. Avem antrenori foarte iscusiţi din fosta Uniune Sovietică, dar ei au o vârstă înaintată. Peste 5-6 ani noi nu vom mai avea deloc, pentru că tinerii nu doresc să fie antrenori. Acest lucru necesită o dotaţie adecvată şi investiţii. Suntem într-o criză mare, vom ajunge să nu avem antrenori sau să avem, dar fără experienţă. Un antrenor bun este unul cu experienţă, nu te naşti antrenor.
În sportul moldovenesc avem mai mult de creat decât să menţinem.
EPRESA: Când va fi posibilă rezolvarea acestor probleme?
Nicolae Juravschi: Cei care suntem în domeniu, inclusiv statul, trebuie să ne mobililizăm şi să contribuim la redresarea situaţiei. Atât timp cât vor exista neînţelegeri şi fiecare va trage în partea lui, soluţionarea lor va fi imposibilă.


EPRESA: În cadrul căror competiţii au fost investite cele mai mari sume?
Nicolae Juravschi: Cele mai mari sume au investite pentru pregătirile şi participarea în cadrul Olimpiadei de la Londra, am avut un buget de circa două milioane de lei. În principiu, cu bani mai puţini este posibil de a înregistra anumite performanţe. Numai că acest lucru nu trebuie să îl avem drept o prerogativă.
Din cauza modestiei pierdem sportivii noştri. Recent, halterofila Cristina Iovu a plecat şi acesta este un mare impediment.


EPRESA: Când vor fi iniţiate amendamente legislative de finanţare a sportului?

Nicolae Juravschi: Dacă am fi o ţară cu un potenţial economic mai valoros demult ar fi fost rezolvată această problemă. Acum, este dificil să propunem un proiect de lege cu privire la legea sponsorizării. Noi discutăm cu cei de la Ministerul Finanţelor, dar există şi cei de la Banca Mondială şi FMI, care nu doresc să creeze deficienţe la nivel economic.
Multe edificii de sport sunt supuse privatizării. Cei care le privatizează nu consultă în prealabil administraţia sau sportivii care se antrenează în cadrul aceste instituţii. Noi vom propune crearea unei hotărâri de Guvern pentru a putea rezolva această problemă. Vom interzice prin lege, iar dacă vor dori să privatizeze un edificiu sportiv, cererea va trebui să fie acceptată de către Guvern.
Pentru realizarea acestei iniţiative e necesar ca toţi să fie implicaţi în acest proces. Aşteptăm aviz pozitiv de la Guvern, cât şi de la colegii din Alianţă.
Nu e vorba doar de sportul de performanţă, ci şi de sănătatea cetăţenilor acestei ţări.
EPRESA: Cei de la Ministerul Tineretului şi Sportului vă susţin financiar în cadrul competiţiilor sportive?
Nicolae Juravschi: Nu este suficient ca cei de la minister să se ocupe cu repartizarea banilor. Ministerul trebuie să se ocupe de dirijarea politicilor din domeniul sportului: baza legislativă, sportul în masă, sportul şcolar, edificiile sportive.
Cei de la minister cât au atât ne dau. Ei îşi fac datoria cum văd ei, dar eu am o viziune diferită. Dacă vrem medalii şi sportivi de performanţă este necesar să existe o pregătire, alimentaţie şi o bază materială specială.
EPRESA: În ce relaţii aţi fost cu fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu?
Nicolae Juravschi: E dificil de vorbit de relaţii, mai bine îl întrebaţi pe Cebanu. Relaţiile ar trebui cei de la minister să le construiască. Nu înţeleg de ce am ajuns într-o astfel de situaţie. Eu îmi făceam datoria mea, el îşi făcea datoria lui. Nu pot să spun că am fost certaţi, dar nu era o conlucrare care ar fi trebuit să fie.
Nu aş vrea să comentez prea mult, pentru că sunt discuţii de prost gust.
EPRESA: Cum a afectat această relaţie colaborarea dintre CNO şi Ministerul Tineretului?
Nicolae Juravschi: Astfel de lucruri sunt în toate ţările. Din acest motiv în Germania, Franţa, Italia au fost create Comitete Olimpice şi Sportive. Conducerea comitetului este aleasă, nu este numită, iar aceste aceste instituţii sunt sponsorizate direct de către stat.
Chiar dacă Jocurile Olimpice aparţin Comitetului Olimpic, au fost păstrate ministerele şi cadrele sportive.

EPRESA: PL a anunţat că îl va propune pe fostul boxer, Octavian Ţîcu, pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Ce părere aveţi de propunerea liberalilor?

Nicolae Juravschi: Octavian este o personalitate, un intelectual, doctor în ştiinţe, membru al echipei olimpice la Atlanta. Pot să spun de Octavian doar cuvinte de bine. Sper că datorită nivelului intelectual pe care îl posedă Octavian, divergenţele pe care le aveam cu ministerul vor dispărea.
Fiecare trebuie să îşi îndeplinească funcţiile. Trebuie să ne susţinem. Nu e vorba doar de susţinerea materială, ci şi ajutorul moral. Acest lucru e posibil doar dacă ministrul poate să înţeleagă anumite lucruri. Cei care îl vizitează pe ministru trebuie să vină la el ca la un profesionist, prieten, om care ar înţelege problemele cu care se confruntă.
EPRESA: În ce condiţii se antrenează sportivii din Moldova? Cum aceasta influenţează prestaţia lor în cadrul competiţiilor?
Nicolae Juravschi: În sport, cu cât baza de pregătire este mai puternică cu atât sportivul este mai stabil. Toţi sportivii, în special la problele funcţionale, trebuie să se pregătească câte 5-6 ani, să aibă o bază de pregătire foarte mare.
Sportivii noştri au o serie de probleme. În ani 70 – 80 am avut antrenori foarte buni şi am beneficiat de o bază sportivă foarte bună.Totul depinde de atitudine.
Noi participăm la Jocurile Olimpice la circa 15-16 probe. E necesar ca sportivii să aibă condiţii adecvate: pentru atletism – stadion cu o pistă de alergări moderne, altfel se pot trauma sportivii. Cei care se antreanează pentru înot, participă la probe de 50 de metri, dar se antreanează în bazine cu lungimi de 30 de metri.
La kaiac canoe nu avem o bază sportivă şi nici măcar un metru de pistă. Dar avem sportivi care zilele acestea au plecat la o competiţie.
EPRESA: Două sportive au fost depistate pozitiv la testul de dopaj la Jocurile Olimpice de la Londra. Ce măsuri a întreprins CNO?
Nicolae Juravschi: În cazul în care sportivul este depistat pozitiv la testul de dopaj în prima probă, niciodată nu se face zarvă şi nu se iau decizii finale.
Dar la al doilea test, am depistat că sportivele au fost dopate şi nu am permis ca ele să plece la Londra, pentru că nu este loc în Echipa Olimpică pentru cei care folosesc astfel de substanţe. Noi le-am descalificat pentru doi ani de zile, exact cum este specificat în Carta Olimpică. Dopingul în sportul din Moldova nu îşi are locul. Şi Comiterul Olimpic va deveni cu mult mai strict.
EPRESA: Cât de frecvente sunt astfel de cazuri în Moldova?
Nicolae Juravschi: Dacă vorbim de haltere, începând de la Casapu şi Vacarciuc, toţi sportivii mari au fost depistaţi la dopaj. Avem sportivi care au fost depistaţi pe viaţă: Bratan, Boure.
EPRESA: Halterofila Cristina Iovu nu a revenit dintr-un cantonament de la Baku. Au apărut informaţii precum că sportiva ar fi acceptat propunerea de a reprezenta Ajerbaijanul la viitoarele Jocuri Olimpice. Credeţi că va accepta propunerea azerilor?

Nicolae Juravschi: La această etapă trebuie să verifice Federaţia situaţia care s-a creat. Ea a plecat pentru a participa în cadrul unei competiţii, alături de antrenorul său, Tudor Casapu.
Nu s-a mai întors din Baku şi din acest motiv e nevoie de a distruge incertitudinile create. Nu sunt atât de informat, dar poate ea mai stă o lună şi se va întoarce.
Am să fac un demers către Federaţia Internaţională ca să văd ce părerea au ei despre aceasta. Am discutat cu cei de la Comitetul Olimpic din Azerbaidjan şi aceştia au zis că nu există nimic oficial.
E clar că Azerbaidjanul are bani mulţi şi poate să îi ofere mai mult, dar trebuie de făcut totul legitim. Oricum, Guvernul nostru i-a oferit 80.000 de euro, un apartament şi un salariu foarte bun.

EPRESA: Dacă va accepta oferta azerilor, ce veţi întreprinde pentru a o convinge pe Cristina să nu părăsească echipa olimpică?
Nicolae Juravschi: Fata dacă a ales această cale, e decizia ei. Însă, Federaţia trebuie să clarifice situaţia, să vadă cu cine au fost duse negocierile, cine a convins-o. În paralel, noi vom efectua investigaţia noastră.
Această situaţie este şi o pildă urâtă. Statul a făcut foarte multe pentru Cristina ca ea să procedeze aşa. E un gest viclenesc care nu ar trebui tolerat.
Dacă ar fi ca Cristina să ajungă campioană, ar fi foarte bine, dar ştim că longevitate sportivilor e diferită, de la caz la caz.
Cred că cel mai bine este la tine acasă. Şi eu am avut multe oferte, dar nu regret că le-am refuzat. Nu ştiu ce împăcare morală va avea Cristina când va termina şi se va întoarce înapoi. Nu se ştie cum va fi tratată de azeri.
Nu agreez acest pas. Guvernul, ministerul şi CNO am făcut multe pentru Cristina.
EPRESA: De ce nu se crează condiţii pentru ca sportivii moldoveni să nu părăsească ţara noastră?
Nicolae Juravschi: Condiţiile în care se antrenează şi baza financiară sunt un impediment foarte mare. Totuşi, suntem pe locul 6-7 în lume după remunerarea sportivilor la Jocurile Olimpice.
Ce ar trebui să facă CNO? Noi avem un contract cu CIO şi cei de la Solidaritatea Olimpică, dar asta oricum nu rezolvă problema. Mai ales că nu poţi să îi impui pe sportivi să rămână.
EPRESA: Aţi declarat că există câţiva sportivi care au şanse de calificare la Olimpiada de la Soci. Cine sunt cei care ne-ar putea reprezenta ţara la această competiţie?

Nicolae Juravschi: Avem câţiva sportivi, dar sunt la un nivel foarte slab. Am oferit burse lui Bînzaru şi Camenşic. Aşteptăm ca Federaţia Naţională să propună sportivi naţionali. Mai sunt şi cei naturalizaţi, dar sunt slabi. Pentru că ei mai au câte un job şi nu pot dedica mult timp antrenamentelor.
La Jocurile Olimpice de la Soci nu vorbim de medalii, ci doar de calificări. Intenţia noastră este de a participa.

EPRESA: Unde se vor antrena sportivii şi ce buget se alocă pentru antrenamentele acestora?
Nicolae Juravschi: Periodic, aceştia se antrenează în cantonamente în Austria sau România. Ultima dată când un sportiv naturalizat ne-a reprezentat la Olimpiada de iarnă, statul i-a oferit 300.000 de lei.
Dacă pentru Olimpiada de la Soci, statul ar oferi 300.000 de lei pentru pregătire ar fi foarte bine.
Oricum, nu avem mari speranţe. E imposibil să concurezi cu sportivii din Rusia şi Norvegia, în care au fost investiţi sute de mii de euro.
EPRESA: Care sunt probele cheie la care sportivii moldoveni ar putea fi premiaţi?
Nicolae Juravschi: Problele cheie sunt atletismul, înotul, luptele, kaiac canoe, box-ul, halterele şi tirul. Noi putem obţine performanţe foarte mari. Acestea sunt probele cheie pentru că anume la ele avem antrenori foarte buni, care au experieţă şi istorie în spatele lor.
EPRESA: S-au alocat 20 de milioane de lei din bugetul statului pentru construcţia unui Palat al Sporturilor. Aţi declarat că lucrările s-au stopat şi banii ar putea fi sechestraţi. Cum stau lucrurile la moment?
Nicolae Juravschi: Lucrările nici nu au început. Îmi este ruşine. Fiind în cadrul Parlamentului nu contribui prea mult la crearea unei baze materială – cea mai mare problemă. Am reuşit să obţinem 20 de milioane de lei, dar aceştia nu au fost oferiţi unei organizaţii specializate care ar putea să se ocupe de repartizarea lor.
Această sumă a fost acordată Ministerului Tineretului şi Sportului. Ei au făcut întruniri, însă eu nu am fost invitat. Am înţeles că au discutat despre locaţie şi studiul de fizabilitate. Însă, dacă nu vom începe cât mai curând lucrările pentru construcţia Palatului Sporturilor există pericol ca aceşti bani să dispară.
EPRESA: Aţi declarat că intenţionaţi să solicitaţi până la 40 de milioane de lei pentru a construi acest Palat al Sporturilor. Ce aţi reuşit să întreprindeţi în acest sens?
Nicolae Juravschi: Înţelegerea a fost că dacă începem lucrările şi investim aceste milioane, atunci ni se vor oferi şi celelalte 40 de milioane de lei. Iniţial am cerut 50 de milioane de lei, însă specialiştii mi-au zis că trebuie valorificate aceste 20 de milioane, ca să nu pierdem banii.
Noi trebuie urgent să identificăm locaţia unde va fi construit, studiul şi comanda de proiectare.


EPRESA: Au existat câteva presupuneri şi declaraţii în privinţa privatizării Stadionului Republican. Până la urmă, de către cine a fost privatizat acesta?


Nicolae Juravschi: Nu a fost privatizat chiar tot teritoriul, dar sunt circa 11 proprietari.
Nu sunt sigur dacă au privatizat sau nu.
Dar în multe cazuri, cei care doresc să privatizeze aceste teritorii primesc aviz pozitiv de la Ministerul Tineretului şi Sportului.
Asta e adevărata problemă şi trebuie să ne clarificăm.

EPRESA: Cum se manifestă fenomenul corupţiei în sport şi dacă poate fi combătut acesta?
Nicolae Juravschi: În sportul moldovenesc nu există corupţie, pot exista doar mici devieri pentru că în sportul moldovenesc nu există bani.
Nu pot fi sigur, dar probabil există corupţie în anumite ramuri.

EPRESA: Care sunt priorităţile pentru 2013?
Nicolae Juravschi: Una din priorităţi este crearea unei baze materiale. Sunt din domeniu şi îmi este dificil când văd că nu pot oferi condiţii necesare sportivilor noştri.
O altă prioritate ar fi continuitatea promovării mişcării olimpice prin raioane şi sate. Avem 25 de raioane în care mergem cu scopul de a preda Lecţia Olimpică – seminar în cadrul cărora încercăm să le arătăm tinerilor importanţa sportului de performanţă.
Vrem să putem beneficia de bani pentru programele Mişcării Olimpice. Promovarea modului sănătos de viaţă.

Catolicii sărbătoresc Paştele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor

paste-catolic_foto_agenda.ro
Sursa: puterea.ro
Credincioşii catolici serbează duminică Paştele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii Domnului la cele două Biserici, care, altfel, au unele tradiţii şi obiceiuri asemănătoare legate de acest eveniment.
După ce au participat la comemorarea intrării solemne a lui Isus în Ierusalim, în Duminica Floriilor, credincioşii romano-catolici comemorează Patima şi Moartea Domnului, în timpul Săptămânii Sfinte, şi se pregătesc să-l întâmpine pe Cristos Cel Înviat.
Paştele, indiferent de data la care este sărbătorit, reprezintă cea mai mare sărbătoare a creştinilor. Doi ani la rând, în 2010 si 2011, Paştele a fost sărbatorit în aceeasi zi de toţi creştinii – ortodocşi, catolici, greco-catolici, evanghelici şi reformaţi, dar şi de cei din cultele neoprotestante. Următorul an în care Paştele va fi din nou sărbătorit în aceeaşi zi, respectiv la 20 aprilie, de ortodocşi şi catolici va fi 2014.
Numele sărbătorii vine de la cuvântul “pesah” al vechilor iudei, care înseamnă “trecere”. Mai întâi, cuvântul a desemnat trecerea sau aducerea lumii de către Dumnezeu dintru nefiinţă întru fiinţă, iar apoi, trecerea poporului israelian, scăpat de la moarte prin sângele mielului pascal, din robia egipteană la libertatea deplină, scrie mediafax.ro.
Dacă mielul pascal a prefigurat, încă de atunci, sacrificiul şi jertfa de pe cruce a Mântuitorului Isus Cristos, sărbătoarea de Paşte a continuat să reprezinte, pentru fiecare creştin în parte, o trecere, atât de la moarte la viaţă cât şi de la robia păcatelor la starea de libertate a fiilor lui Dumnezeu, de la rău la bine.
Modul sărbătoririi Paştelui a fost diferit de-a lungul timpului, deşi, în esenţă, s-a păstrat ca în primele veacuri. Pentru creştinii primelor secole, Învierea Domnului era cel mai mare eveniment din istoria mântuirii, care stă la temelia Bisericii creştine. Noaptea de Paşte era petrecută în biserici, cu priveghi şi rugăciuni. Tot atunci avea loc botezul catehumenilor (candidaţii la botez), iar momentul Învierii era întâmpinat cu cântări de bucurie, cu săvârşirea Sfintei Jertfe şi cu lumini multe, semn al bucuriei şi luminării duhovniceşti.
Astăzi, Noaptea Sfântă a Învierii aduce binecuvîntarea focului în afara bisericii, aprinderea lumînării pascale, preconiul pascal (o cîntare specială adresată lui Cristos, lumina lumii), lecturi din Vechiul Testament, proclamarea Evangheliei Învierii, înnoirea făgăduinţelor de la Botez şi împărtăşirea credincioşilor. La finalul sfintei Liturghii, există şi obiceiul de a merge în procesiune cu lumânarea pascală, simbolul Învierii lui Cristos, pe străzile oraşului.
În duminica Paştelui, în faţa a mii de credincioşi, Suveranul Pontif va celebra Mesa de Înviere, în piaţa San Pietro de la Vatican. De la balconul bazilicii, Suveranul Pontif va rosti, în zeci de limbi, tradiţionalul mesaj de Paşte şi binecuvântarea “Urbi et orbi”.
Liturghia zilei de Paşte se celebrează, cu mare solemnitate, duminica. În locul actului penitenţial, se face stropirea cu apa binecuvântată în noaptea precedentă, pentru a aminti de botez. Lumânarea pascală este pusă lângă amvon sau lângă altar, unde rămâne acolo tot timpul pascal şi este aprinsă la celebrările liturghice importante de până la duminica Rusaliilor.
Tot la catolici, în ziua de Paşti, copiii trebuie să caute ouăle de ciocolată ascunse de părinţi cât mai bine. Friptura de miel şi cozonacul constituie, ca şi la ortodocşi, delicatese ale mesei festive. http://epresa.md/stirile-zilei/catolicii-sarbatoresc-pastele-cu-cinci-saptamani-inaintea-ortodocsilor

В столичном католическом соборе прошло пасхальное богослужение

Десятки верующих пришли на праздничную литургию в кишиневский католический собор. Все они признают, что праздник Пасхи для них - это обновление души, вера и надежда на лучшее.
Верующие принесли освятить пасхальные угощения.
«То, что жена приготовила, яйца, немного вига, конфеты».
«Яйца, кусочек сала, кусочек брынзы».
«В первую очередь, Иисус в наших сердцах, вера и надежда на что-то лучшее».
«Пасхальные обычаи, вероятно, те же, и у католиков, и у православных. Что важно - это фундамент этих традиций. Своим воскресением Христос нас спас, вывел от смерти к жизни, и мы должны жить радостью этого воскресения», - отметил священник Бенони Фаркаш.
В Молдове живут около 20 тысяч католиков.http://ru.publika.md/link_839311.html

воскресенье, 10 марта 2013 г.

S.N. LAZAREV - Înregistrare video anexă a cărţii Diagnosticarea Karmei.



S.N. LAZAREV - Înregistrare video anexă a cărţii Diagnosticarea Karmei.

”Filmul prezintă informaţii valoroase cu privire la investigarea trecutului, modificarea viitorului, tehnici de refacere a echilibrului sufletesc într-un moment de disconfort, probleme determinate de o concepţie rigidă despre viaţă, sistemul de priorități în viață și relațiile dintre oameni, tema unității, ierarhia valorilor umane, dependența comportamentului uman de nivelul spiritual si intelectual. Comportamentul corect al femeii în familie si atitudinea acesteia catre sot. Sentimentul de zbor al sufletului. Critica si autoinvinuirea - agresivitatea indreptata catre Dumnezeu. Criticarea propriei persoane, mania, mustrarea de constiinta, sentimentul rusinii - indicatori ai pierderii sentimentului iubirii.”

"Cartea "Diagnosticarea Karmei" nu este ”doar o simpla carte axata pe o tema de larg interes, ci, de fapt, expunerea unei conceptii originale privind însusirea legilor lumii spirituale care guverneaza lumea materiala, analiza posibilitatilor de acces în universul bioenergiei.
Scopul principal al cartii este de a largi orizonturile cognitive asupra lumii înconjuratoare, de a descoperi si studia mecanismele care o guverneaza si de a expune regulile de acces în bioenergie, întrucât autoperfectionarea omului trebuie sa înceapa prin constientizarea lumii înconjuratoare, prin întelegerea legilor acesteia, prin considerarea propriei persoane ca parte integranta a structurii universului.
Lumea contemporana s-a îndepartat mult de izvoarele primare ale spiritului. Ea seamana ca un vas în deriva, fara capitan, cu motorul defect, cala plina de brese si echipajul învrajbit. Unii dintre marinari îsi dau seama de situatia tragica în care se afsa si au început sa lanseze apeluri pentru reconciliere si pentru repararea navei. Marele necaz însa – si despre acest lucru nu stie nimeni – consta în faptul ca vasul se îndreapta spre recifuri si ca nici macar punerea în functiune a masinilor nu poate salva corabia si echipajul, dar nu va fi modificat cursul navei.”

”Mulţi cititori care au lucrat asupra propriei persoane folosind anexele video observă acţiunea deosebită a acestora în comparaţie cu informaţia expusă în cărţi. Şi mulţi se întreabă care anexă video este de preferat să fie vizionată. Din punctul meu de vedere această întrebare este asemănătoare următoarei: „În ce clasă să intru mai întăi? Poate că direct în clasa a zecea?"
Lucruri destul de simple pentru mintea noastră, se acceptă uneori greu de către conştiinţa şi emoţiile noastre.
Douăzeci de ani m-am ocupat serios de aceste studii, pentru ca să încep să prezint informaţia sub forma înregistrărilor video. Simplitatea la prima vedere a expunerii poate induce în eroare cititorii. De aceea consider că cei care doresc să realizeze progrese lucrând asupra propriei persoane, trebuie să studieze cu seriozitate toate anexele video ale acestor materiale.

Cu respect
Autorul (Lazarev)”

S.N. Lazarev - DIAGNOSTICAREA KARMEI


sistemul_autoreglarii_campurilor.jpg
Sistemul autoreglării câmpurilor - vol.1
karma_pura_serghei_nikolaevici_lazarev.jpg
Karma Pură - vol. 2
iubirea_serghei_nikolaevici_lazarev.jpg
Iubirea - vol.3
privire_in_viitor.jpg
Privire în viitor – vol. 4
raspunsuri_la_intrebari.jpg
Răspunsuri la întrebări - vol.5
trepte_catre_divinitate.jpg
Trepte către divinitate - vol.6
transcenderea_fericirii.jpg
Transcenderea fericirii - vol.7
dialoguri_serghei_nikolaevici_lazarev.jpg
Dialoguri - vol.8
indrumar_de_supravietuire_serghei_nikolaevici_lazarev.jpg
Îndrumar de supravieţuire - vol.9
principii_de_vindecare_serghei_nikolaevici_lazarev.jpg
Principii de vindecare,
noi provocări – noi răspunsuri - vol.10

Cu ceva timp in urma aparea in Rusia, concomintent la doua edituri diferite, “Karma sau armonia dintre fizic, psihic si destin” o carte care prin argumente intemeiate pe fapte concrete, a dinamitat intreg edificiul filozofiei materialiste afirmand si demonstrand cu fapte greu de contrazis prioritatea spiritului asupra materiei. Autorul lucrarii, Serghei Nikolaevici Lazarev, un cunoscut bioenergetician rus, a facut o descoperire care ar putea revolutiona intreaga conceptie contemporana asupra diagnosticarii si tratarii bolilor.
Iata care sunt, in viziunea lui S.N. Lazarev, cauzele care duc la aparitia bolilor:
Prima cauza:
Multe procese care au loc acum in viata sunt indreptate spre eliminarea blocajelor dintre constiinta si subconstientul omului. Tot ce patrunde in subconstient constituie un ghid al actiunilor si incepe sa functioneze activ.
Daca cu 100-150 de ani in urma absolutul subconstientului era in principal apanajul artei, filozofiei, al catorva scoli ezoterice, in prezent acestui process i s-a raliat medicina.
Logica constiintei umane este orientata catre supravietuirea corpului fizic. Logica subconstientului, catre pastrarea si dezvoltarea structurilor spirituale. De aceea incercarile de substituire mecanica a acestora in cele mai multe cazuri duc la disparitia uneia din aceste doua componente.
Acum subconstientul omului asimileaza murdaria energetica cu o viteza neinchipuita si nu doar pentru ca unii incearca sa patrunda in el ci si pentru a ti se bloca subconstientul.
Sentimentele si trairile negative care patrund in subconstient, nu mai pot fi controlate de om si intrucat sanatatea fizica este strans legata de subconstient, apar niste dependente complicate si niste urmari grave.
Cercetarea structurilor karmice demonstreaza in mod elocvent la nivelul energetic porunca biblica: “Respecta pe tatal tau si pe mama ta ca sa se prelungeasca zilele tale pe Pamant…”
Raporturile fata de mama si tata trebuie sa fie intotdeauna cele respectate. Codul legilor si regulilor care a existat in societate in toate veacurile proteja impotriva destramarii celor mai fine structuri ale campurilor oamenilor. Acum toate acestea sunt pierdute.
Relatiile dintre oameni sunt determinate de niste coduri ale campurilor lor. Campul fiecarui om contine cate un set de programe care determina interrelatiile sale cu lumea si cu oamenii. Sentimentele de dragoste, ura, suparare pe care le nutresc cei din jur fata de om corespund cu strictete ce ceea ce-I sadit in karma acestuia. De aceea exista oamnei care sunt in permanenta jigniti, care sufera traumatisme, care sunt invidiati, etc. In campul omului sunt continute programe informationale ale atitudinilor fata de le si programe ale atitudinii acestuia fata de alti oameni. Cand impotriva noastra se intreprinde ceva neplacut nu e bine sa raspundem in acelasi fel. Ne putem opune doar la nivel fizic insa la nivelul campului si la nivelul spiritual trebuie sa ne pastram intotdeauna o atitudine de smerenie, de blandete, sa manifestam iubire fata de oameni li sa tinem minte ca orice neplacere este cauzata de imperfectiunea noastra. Acest lucru ne curata karma, ne fereste de boli, ne amelioreaza destinul si sanatatea copiilor.
Irascibilitatea in raporturile cu oamenii, rautatea constituie o tentativa de atac bioenergetic nu numai asupra unui individ ci si asupra Universului, provocand deformatii ale structurii campului. “Rugati-va pentru cei ce va blestema si binecuvantati-i pe cei care va urasc…”. Aceasta e cea mai puternica aparare impotriva nenorocirilor, bolilor si a aceea ce numim “deochi”.
Foarte multe boli sunt puse in legatura cu faptul ca oamenii nu stiu cat e de periculos ca in perioadele de puternic avant sufletesc, cand sunt indragostiti, de exemplu, iar nivelul energetic al omului creste brusc, sa emane ganduri si stari emotionale negative.
Enurezisul nu e o boala ci primul semnal al unor puternice nereguli ale structurilor spirituale ale copilului. Este o bomba cu explozie intarziata care nu e obligatoriu sa se manifeste sub forma de boala la copil ci poate aparea si sub forma de soarta nefericita a copilului sau de structuri emotionale si psihice deformate.
De aceea orice sentiment al jignirii care a intrat la o mare adancime sau de care omul nu se poate debarasa timp indelungat reprezinta un mare pericol. Oamenii au incercat in mod intuitiv sa dezamorseze aceasta bomba, sa scape de sentimentul de suparare. Modalitatile au fost plansul, spartul veselei, injuraturile. Atunci cand insa supararea este tinuta timp indelungat ea devine de cateva ori mai periculoasa si loveste nu doar in cel care o tine dar si in copii lui. Oamenii sanatosi nu-si permit sa tina suparari. In iudaism si crestinism exista Duminica Iertarii cand omul cere iertare pentru toate ofensele si nedreptatile pe care le-a savarsit cu voie sau fara de voie. Daca acest lucru se face cu sinceritate atunci intra in functiune mecanismul caintei si are loc autopurificarea in subconstient.
Din pacate sensul caintei este inteles intr-un mod gresit in prezent. Cainta este inainte de toate nu un sir de remuscari sterile. A te cai inseamna a-ti indrepta toate fortele asupra prorpiei schimbari si niciodata sa nu-ti mai repeti greselile. In timpul caintei are loc ruperea lantului de cauze si efecte in care o fapta trage dupa sine pe urmatoarea. In iudaism cel care se caieste sau in crestinism talharul rastignit pe cruce care se pocaieste se pot ridica mai sus decat un sfant pentru ca ei au nevoie de eforturi de zeci de ori mai mair decat un om cu karma curata pentru a trai intreaga viata in sanctitate.
Rudele noastre si chiar animalele domestice depind de noi iar daca incalcam legile eticii, acestia pot fi pedepsiti impreuna cu noi.
Constiinta omului e ca o mica rotita ce poate fi rotita prin eforturi nu prea mari inainte si inapoi. Subconstientul e ca o roata imensa si grea care este greu de pornit dar si mai greu de oprit. Stramosii nostri urneau roata subconstientului prin aspiratia catre Dumnezeu, prin iubire si facere de bine. In ultimii 300 de ani noi traim din inertia acestei miscari fara sa depunem eforturi pentru a o mentine. De aceea acum ne poate ajuta numai aspiratia constienta si meintrerupta catre armonia lumii, catre Dumnezeu. Rezervele karmei omenirii sunt epuizate si odar aspiratiile personale ale fiecarui om vor determina gradul sau de protectie impotriva nenorocirilor.

Cauza a doua:
Exista un mare pacat pe care il poate comite un om in viata: sa ucida iubirea pentru ca inaine de a ucide un om trebuie sa ucizi in tine iubirea fata de acel om. Uciderea sentimentului de iubire reprezinta terenul pe care prolifereaza multe crime si nenorociri.
Boala poate indeplini diferite functii. Prima este cea de avertizare. A doua este cea de oprire a activitatii care impiedica dezvoltarea normala a omului iar a treia cea de eliminare a mecanismelor care permit raspandirea informatiei negative. Nu trebuie sa uitam ca suntem celulele unui singur organism imens care se cheama omenire care, la randul lui este o parte a unui sistem unitar, Universul.
In luna a cincea, copilul este intr-o comuniune absoluta cu Dumnezeu si cu Universul. Deoarece pentru o viata normala omul trebuie sa intre periodic in contact cu Universul, el se foloseste pentru aceasta de amintirile din luna a cincea, codate in campul sau. Daca mama sau tatal s-au dezis in acest timp de copil iar in timpul unui scandal intre soti acest lucru se poate intampla si la nivelul subconstientului, in mod automat copilul mosteneste nu numai programul prorpiilor copii dar si al Universului. Celula poarta programul de distrugere a organismului. Organismul reactioneaza in mod corespunzator. Blocarea acestui program este posibila numai prin aspiratia catre Dumnezeu si printr-o mare iubire. Daca omul nu face acest lucru disparitia familiei este inevitabila.
Copiii au acum capacitati bioenergetice de zeci de ori mai mari decat copii stramosilor nostri. Insa noi acordam prea putina atentie dezvoltarii lor spirituale concentrandu-ne mai ales in directia orientarii lor profesionale, asupra bunastarii materiale viitoare a urmasilor nostri. Pana la nastere fatul interactioneaza puternic cu lumea inconjuratoare. Asupra structurii spirituale si a starii lui fizice exercita o puternica influenta structura spirituala si comportamentul etic al mamei. In luna a cincea, fatul, daca est in comuniune cu Dumnezeu, primeste de la El o suma de calitati. In lunile 3 si 4 femeia trece niste incercari. Acestea pot lua cele mai neasteptate forme si de modul in care acestea sunt trecute depinde caracterul si viata viitorului copil. Orientarea catre valorile spirituale sa fie mai puternica decat toate celelalte tendinte.
Principala informatie ereditara se transmite nu numai prin intermediul campului. Mama este indisolubil legata prin camp de copilul ei si de aceea trairile emotive ale mamei se rasfrang asupra copilului. Daca este vorba de ura, de separare de omul iubit, acest lucru va insemna o adevarata catastrofa pentru el. Structura negativa a campului femeii determina multe din viitoarele nenorociri ale copilului.
Soarta si caracterul viitorului copil se formeaza in campul inforenergetic al parintilor inca inainte de conceptie. In momentul conceptiei ele deja exista si-i determina viitorul. De aceea daca parintii au dubii daca sa dea sau nu nastere copilului, are loc un atac asupra acestro structuri, deformarea lor sau chiar distrugerea lor partiala. Extrem de negativ se repercuteaza asupra structurilor campului viitorului copil planificarea brutala a sexului acestuia, dorinta unuia dintre parinti de a avea numai baiat sau numai fata. Chiar si numai simpla indoiala asupra dorintei de a avea un copil, nemaivorbind de tentativa de a scapa de el, constituie o demolare a destinului sau, a fericirii si sanatatii sale, a structurilor de comunicare si solidaritate cu oamenii.
Este foarte important ca in timpul bolii copilului sa creem conditii pentru insanatosirea lui corecta. Parintii trebuie sa se gandeasca inainte de toate la spiritul copilului si abia dupa aceea la trupul sau. Din acest motiv indoparea copilului cu medicamente si mancare nu poate decat sa-i faca un rau. Cu iubirea poti vindeca dar cu atasamentul poti dor sa faci rau. De aceea in timpul bolii copilului foarte multe depind de comportamentul, de etica si chiar de regimul alimentar al parintilor. Renuntarea la carne, alcool, delicatese, supraalimentarea sunt chiar mai importante pentru parinti decat pentru copii. Orice suparari si reprosuri ale parintilor, unul fata de celalalt car si fata de lumea din jur, trebuie eliminate. Starea sufleteasca a printilor este starea sufletului si trupului copilului. Pentru a-l pazi pe copil de boli si necazuri parintii trebuie sa inteleaga lucrul cel mai important: copilul trebuie sa fie sanatos sufleteste.
Lipsa dorintei de a invata apare la copil foarte simplu. In timpul sarcinii mama se debaraseaza de sentimentele fata de sot, de sopii sau fata de lumea din jur. Aceasta duce la formarea unui program de renegare a campului informational al Universului care blocheaza capacitatile copilului de a lucra cu informatia. Copilului ii vine greu sa invete si el refuza sa faca acest lucru. O mama iubitoare care nu-si permite si nu permite nimanui sa se indoiasca de sentimentul de dragoste si de comuniune cu Divinitatea, va da nastere unor copii talentati.
Numele dat copilului se intipareste in campul sau bioenergetic si depinde de karma aceluia al carui nume il poarta. Inainte copiilor li se dadeau nume de sfinti deloc intamplator. Karma sacrosanta, pura a sfantului se unea cu cea a copilului protejandu-l si actionand in favoarea lui. Dandu-i copilului numele unei rude, riscam deoarece greselile si viciile sale va trebui sa le ispaseasca cel care i-a luat, odata cu numele, si o parte din karma, copilul adica. De aceea, dandu-i copilului numele unui muritor este necesara blocarea partii negative a karmei, rugandu-ne la Dumnezeu in gand ca in numele copilului sa intre numai ceea ce este luminos, ce aspira spre dragoste, comuniune, noblete, spre Dumnezeu, in numele acelui om in cinstea caruia ne botezam copilul.
Multe femei stiu ca sanatatea li se amelioreaza dupa nasterea copiilor. Iubirea pe care o nutreste mama pentru copil ii innobileaza structurile campului ei ameliorandu-I starea fizica. Dar mai este o cauza pe care oamenii n-o banuiesc. Mama transfera bolile sale copilului, adica tulburarile sanatatii prin care mama iti ispasesete propria karma, trec in campul copilului iar acesta incepe sa fie bolanv. Karma se imparte intre copil si mama. Cum se recunosc deformarile din campul copilului? Copii sufera de alergii, fac des pneumonii, au probleme cu rinichii.
Nu-I promiteti niciodata copilului ca-I eti cumpara delicatese sau jucarii. Copilul trebuie sa se gandesca la satisfactii spirituale. Promiteti-I ca-l veti duce la teatru, la muzeu. Omul viseaza la nivelul unor structuri foarte fine ale campului iar penetrarea in acele zone a ceea ce este material, pamantesc coboara incredibil de jos omul. Faceti-I cadouri cand nu se asteapta. Mama care promite copilului diferite lucruri materiale inschimbul unor rezultate la invatatura sau a cuminteniei fce din el un sclav al carui stapan va fi lucrul promis. In acest mod ea, fara sa vrea, creeaza un program de nimicire a tot ceea ce e sfant in favoarea unor avantaje materiale. Aceasta a fost si principala cauza a disparitiei civilizatiilor precedente.
Omul care iubeste nutreste asemenea sentimente incat uciderea lor, in altcineva sau in el, reprezinta o crima imensa. Daca ne luam dupa logica obisnuita, sterilitatea poate fi eliminata prin interventie chirurgicala. Insa distrugand iubirea, sentimentul contactului cu Universul, femeia care ucide iubirea in barbatul care o iubeste distruge structurile spirituale fine atat ale ei cat si ale barbatului. Copilul nascut in astfel de conditii poate avea niste strucutri deformate ale spiritului. Organismul feminin blocheaza aceasta posibilitate, refuza sa conceapa un copil care sa fie grav bolnav sa moara sau sa faca rau altora. Noi consideram in mod obisnuit ca aceasta este o boala si ne luptam cu noi insine, cu propriul organism care incearca sa ne salveze familia de la pieire. “Boala nu te lasa sa pacatuiesti” se spune in Biblie.
Cauza miopiei o constituie deformarea structurilor campului la nivelul capului determinate de sentimentul de ura statual in structurile stabile ale campului uman. Aceste structuri nu dispar dupa interventia chirurgicala de indepartare a miopiei ci continua actiunile distructive la nivelul camoului, se transfera asupra astor organe sau asupra paramentrilor spirituali ai omului.
Barbatul si femeia care se iubes isi imbunatatesc karma, se vindeca pe ei si si copii lor.

Cauza a treia:
In viata de zi cu zi ne permitem adeseori sa-I vorbim de rau pe altii, pe noi, sa ne plangem de soarta. Se dovedeste ca acest obicei are ca urmare distrugerea… dintilor. Cele mai periculoase sunt vorbele rele la adresa parintilor, rudelor, urarea raului oamenilor apropiati. Cauza paradontozei o reprezinta barfirea tatalui, suprasolicitarea karmei si alimentatia incorecta. Echilibrarea emotionala si coborarea agresivitatii subconstiente sunt facilitate de utilizarea regulata in alimentatie a verdeturilor.
Prin ce sunt periculoase vorbele si gandurile rele? Cand ne gandim la cineva se creeaza o punte energetica intre noi si cel la care ne gandim. Are loc un schimb de informatie si de energie. De aceea orice gand rau reprezinta un atac energetic care poate aduce prejudicii. Chiar si pactul interior cu omul care barfeste poate fi periculos. Barfa, gandurile urate despre oamnei reprezinta un traumatism aplicat omului impotriva acestea sunt indreptate si in acelati timp, distrugerea prorpiilor structuri karmice. Cuantul intensifica orice program. In prezent energetica Pamantului este de asa natura incat si gandurile rauvoitoare despre un om sunt suficiente pentru a-i produce un rau.
Ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod sistematic de multe ori fara sa ne dam seama de asta. Are loc un proces sub forma de avalansa al autodistugerii fara ca nici macar sa fie necesara conectarea unor trairi negative. Este suficient potentialul negativ acumulat pana in prezent de omenire. De aceea acum nu e suficeint sa fii bun si sa nu faci rau nimanui. Subconstientul nostu e intr-atat de deformat incat nici suportarea raului nu e o conditie suficienta pentru pastrarea integritiatii sufletului si a trupului. In situatia actuala principala conditie pentru supravietuire o constituie eforturile constiente indreptate spre schimbarea propriei persoane. Nu e suficeint sa fii bun, trebuie sa fii activ de bun. Orice om bun sau normal are sansa de a pieri. “Iubiti-va dusmanii" este un apel la esenta spirituala a omului de a nu reactiona printr-o lovitura la un atac energetic.
Omul care-si incepe ziua cu rugaciunea “Doamne, da rudelor si cunoscutilor mei sanatate iar mie rabdare” se va asigura impotriva multor pacate.
Aprecierea negativa a cuiva produce o puternica scadere a energiei. Daca omul barfeste pe cineva, el ii produce un traumatism persoanei respective, propriului camp si pierderea energiei. “Nu judecati ca sa nu fiti judecati caci cu ce masura masurati, cu aceea vi se va masura”.
Traumatismul produs de vorbele urate se poate manifesta nu neaparat la nivelul fizic si nu neaparat brusc. Poate incepe destramarea structurilor spirituale iar cand apar nenorocirile, bolile rudelor sau copiilor, omul abia daca iti mai aduce aminte de vorbele spuse si nu-ti va da seama ca pricina nenorocirilor a fost barfa.
Cae este numitorul comun al persoanelor longevive? Alimentatia este diversa, comportamentul deasemenea. Singurul lucru comun tuturor este bunatatea sufleteasca. Murim devreme pentru ca in permanenta ne ruinam sufletul si trupul. Japonezii sunt poporul cel mai longeviv dar si cel mai politicos din lume.
Cele mai periculoase vorbe sunt vorbele rele impotriva omului iubit. Gradul de comuniune la nivelul campului poate fi diferi; intre cei ce se iubesc el atinge cele mai inalte cote. Sentimentul de iubire il inalta pe om, nivelul energetic al indragostitului este foarte inalt si de aceea orice influentare negativa a acestuia devine extrem de periculoasa.
Cand compatimiti pe cineva, nu sunteti de acord cu boala lui, cu nenorocirea lui, va ganditi doar la la consecinte, uitand de cauzele aparitiei acestora si prin aceasta favorizati destramarea spiritului.
Cauza a patra:
Vampirismul energetic este o ocupatie nu tocmai inofensiva. Influnetarea oamenilor la un asemenea nivel al campului este cu mult mai dificila decat ne putem inchipui. Vampirismul inseamna nu doar furtul unei anumite cantitati de energie, incalcarea invelisului campului si crearea conditiilor pentru pierderile ulterioare de energie dar si prejudicierea structurii fine a campului care poate duce la deformarea liniilor karmice ale destinului, sanatatii, psihicului. Dupa un furt masiv de energie apar devieir psihice. Omului care incepe sa se foloseasca de energia altuia i se inchid canalele de comunicare cu Universul iar el este nevoit sa ia din ce in ce mai multa energie. Astfel pot aparea boli grave si chiar moartea. Inceputul acestui proces sta in egoismul exacerbat manifestat in ganduri, emotii sau fapte, in neintelegerea unitatii lumii. Aceasta blocheaza canalele de legatura cu cosmosul si provoaca o cadere energetica. Acest proces e greu de oprit. El condamna copii “vampirului” la niste boli grave intrucat acestia se nasc cu canalele de legatura cu Universul inchise si atunci fie ca sunt supusi vampirismului fie ei insisi vor deveni vampiri si vor continua ruinarea propriului suflet.
Cum procedeaza oamenii care au nevoie de energie? Ei infurie, chinuie victima, cauta diferite mijloace de a subjuga omul pentru ca a lua de la unul egal tie e complicat. E mai usor sa iei de la acela pe care l-ai subjugat.
De ce devine omul sadic? Parintii sai au renegat comuniunea cu lumea, au renegat inaltele sentimente ceea ce a dus la inchiderea completa a canalelor care-I unea cu Universul. A inceput degradarea si destramarea structurilor campului. Energia nu putea fi procurata din alta parte decat de la oameni. Daca este vorba de un copil, acesta incepe sa-si irite mama, s-o necajeasca. Ea incepe sa tipe in permanenta, se infurie si ii cedeaza energie. Copilul isi bate joc de colegii de joaca, ii jigneste, chinuie animalele, rade si isi bate joc de cei varstnici in scopul obtinerii energiei. Prin urmare provocarea de chinuri fizice si spirituale unui alt om este una din formele de vampirism.
Putini cunosc cat de grava e pedeapsa pentru vampirism si cat de putine sunt sansele de a iesi din aceasta situatie. Unul din mijloacele spirituale de aparare impotriva unui om certat cu regulile eticii, care incearca sa fure energie il constituie rugaciunea pentru ca aceasta constituie in acelasi timp si un ajutor pentru corectarea deformatiilor structurilor sale spirituale. “Rugati-va pentru cei ce va blestema si binecuvantati-i pe cei ce va urasc.”

Cauza a cincea:
Cu totii cunoastem zicala “De morti numai de bine”. De ce? Intre lumea fina a mortilor si lumea noastra fizica sunt posibile contacte iar daca ele apar, acest lucru dauneaza ambelor lumi.
“Sudarea” campurilor unui om viu si ale unui om mort are loc atunci cand sunt incalcate legile supreme. Religia si obiceiurile de inmormantare la toate popoarele sunt orientate spre despartirea campurilor celor vii de ale celor morti. Daca omul pastreaza pica celui decedat, acest lucru se reflecta negativ asupra sa si poate duce la diferite boli, tulburari psihice, schimbarea caracterului.
Supararea omului inainte sa moara poate duce deasemenea la contopirea campurilor si probabil de aceea trebuie indeplinita ultima dorinta a celui aflat pe moarte.
Daca pana la nasterea copilului femeia a facut un avort, campul embrionului mort se poate uni cu campul copilului nascut ulterior iar acesta poate fi bolnavicios, fricos, obsedat.

Cauza a sasea:
Orice gand legat de sinucidere este extrem de periculos si de distructiv pentru om si pentru descendentii lui. Starea pe care medicii o numesc “depresiva” este lipsa dorintei de a trai, uneori ascunsa si care poate provoca multe maladii, poate aduce prejudicii destinului, caracterului. Care este motivul acestei lipse a dorintei de a trai? In primul rand este vorba de un program de autodistrugere care se formeaza in campul bioenergetic daca vreunul din ascendenti a nutrit mult timp ganduri de lipsa a dorintei de a trai sau a comis tentative de sinucidere. Chiar daca aceste lucruri s-au intamplat cu 3-4 generatii in urma, programul ramane stabil si se transmite ereditar urmasilor. Acest program poate fi o urmare a lipsei dorintei parintilor de a avea copii.
Campul omului are un sistem defensiv fata de lumea inconjuratoare care este insa total deschis parintilor. Cele mai mici greseli ale parintilor in timpul sarcinii fata de viitorul copil creeaza in campurile acestuia un program distructiv. Acest program este de lunga durata pentru ca este conceput de parinti.
Deceptia in legatura cu faptul ca fiica sau fiul e mic si slab, bolnavicios, nemultumirea legata de sexul copilului, de aspectul sau, de capriciile noului nascut, daca toate acestea sunt mai puternice decat dragostea pentru el, mai puternice decat constientizarea faptului ca un copil e un dar divin, atunci trairile negative trec in profunzimea campuli sau, in subconstient si declanseaza mecanismul autodistrugerii.
O deceptie puternica a tatalui chiar si in decursul unei singure zile pentru faptul ca i s-a nascut o fiica si nu un fiu, poate duce, peste ani de zile, la nenumarate tentative de sinucidere ale fiicei ceea ce se va transmite si urmasilor ei. Programele subconstiente care se gasesc in campul copiilor trec, o data cu varsta si in special la inceputul maturizarii sexuale, in constiinta si astfel incep disensiunile dintre copii si parinti. Cinci minute de dezicere de copil pot costa ani multi de izolare, reprosuri, suparari, ura.
Omul trebuie sa iubeasca lumea din jur. Daca acest sentiment ii lipseste, in suflet i se instaleaza o stare de disconfort, de chin spiritual. Omul incearca sa-si suprime aceasta durere spirituala cu orice mijloace. Astfel se ajunge la consumul de droguri, la alcoolism, la diverse forme de toxicomanie. Adevarata cauza a narcomaniei si alcoolismului este un nivel scazut al iubirii in sufletul omului. Aceasta stare apare din cauza unor puternice frustrari, a reprimarii iubirii fata de oameni.
Iubirea inseamna armonie. Trecutul, prezentul, viitorul sunt obiecte ale iubirii. Situatia care s-a crea acum in lume corespunde nivelului spiritual contemporan al omenirii. Se cheltuie tot mai multi bani pentru narcotice si pentru lupta impotriva acestora insa fara succes. Lupta trebuie dusa cu cauza care determina consumul acestora. Iar cauza o constituie nivelul scazut al iubirii interioare a omenirii. Respingerea iubirii pentru Dumnezeu si a simtamintelor divine fata de parinti si de copii, fata de sine si de omul drag, fata de natura nevie si fata de lumea inconjuratoare a devenit ceva obisnuit in viata noastra. Toate aceste incalcari declanseaza programul de distrugere a iubirii care are drept rezultat cresterea in cascada a cruzimii pe care n-o poti stinge cu alcool sau droguri. Pentru a iesi din impas omenirea trebuie sa reinvete sa iubeasca. Totul. Iubirea este o arta complicata care trebuie invatata printr-un efort permanent.
Poruncile biblice sunt legile lumii spirituale, ale actiunii bioenergetice asupra oamenilor. Dar acum cand mama jigneste prin cuvant, privire, gest, nemaivorbind de faptele copiilor sai, ea nu intelege ca initiaza in copil un program care peste un an, doi poate sa-l impinga sub rotile masinii sau sa-i provoace o boala grava.
Omul s-a obisnuit sa considere ca iubirea este una din trairile sale de care poate dispune dupa bunul sau plac. Este o conceptie gresita. Iubirea este acel intreg a carei parte suntem, ea imbratiseaza intreaga lume. Iubirea si viata ni se daruiesc si n-avem nici un drept sa atentam la ele.

Cauza a saptea:
Multi dintre noi pot da un raspuns corect la intrebarea “Ce-i aceea hrana?”. Hrana influenteaza in primul rand structurile campului uman. Omul asimileaza hrana prin prima chakra. Printr-o alimentatie corecta poate fi vindecat un om.
Si a spus Dumnezeu: iata, v-am dat tot felul de ierburi care imprastie samanta cata se gaseste pe intreg Pamantul si tot felul de pomi care fac roade si raspandesc samanta sa va fie de hrana.”
In “Bhahawat-Gita” se interzice consumarea hranei care a stat mai mult de trei ore dupa ce a fost gatita pentru ca este o hrana “murdara”, fiind buna doar pentru trup in ea nemaigasindu-se nimic pentru suflet.
In indoism exista notiunea de “carne necusera”. Este vorba despre carnea care contine sange si ea nu se foloseste in nici un caz la gatit. De ce? Sangele este pastratorul datelor despre viata corpului fizic, in el sta toata informatia privind bolile, simturile si trairile emotionale pe care le incearca animalele la taiere.
Stramosii nostri erau mult mai destepti decat noi cand se inchinau inainte de sacrificarea animalului cerandu-i iertare pentru faptul ca erau nevoiti sa-l intrebuinteze ca mancare. In acest fel ei blocau consecintele negative pe care noi acum le inghitim fara sa ne pese.
Se spune ca nu e bine sa citesti in timpul mesei. Mancatul cu cartea sau ziarul in fata, in fata televizorului, dezbaterile politice si familiale la masa pot traumatiza sufletul omului pentru ca in timpul mesei informatia trece liber in subconstient. Pe acest fapt este bazat ritualul impartasaniei, adica punerea in contact cu Dumnezeu. Daca insa, in timpul impartasirii, preotul se gandeste la treburile sale pamantesti atunci contactul cu Divinitatea nu se realizeaza.
In fiecare om exista un suflet, inceputul sacru, ceva omenesc si ceva animalic. In stare normala trupul trebuie sa primeasca hrana de la suflet, sufletul de la spirit iar spiritul de la Dumnezeu. Excluderea oricarei din aceste verigi este inadmisibila iar viata bazata doar pe principiul primitiv al imbuibarii trupului fara a da atentie si celorlalte verigi reprezinta calea cea mai sigura spre regres.

вторник, 5 марта 2013 г.

Молдова предлагает Газпрому найти решение проблемы долга Приднестровья за газ

Молдова предлагает Газпрому найти решение для недопущения роста долга за газ потребителей из Приднестровского региона, чья задолженность превысила $4 млрд.

Об этом заявил вице-премьер, министр экономики Молдовы Валерий Лазэр, отметив, что молдавская сторона направила письмо заместителю председателя правления ОАО Газпром, председателю Наблюдательного совета российско-молдавского предприятия Молдовагаз Валерию Голубеву с предложением обсудить эту проблему на заседании правления общества.

Валерий Лазэр отметил, что с одной стороны Газпром, как владелец контрольного пакета акций АО «Молдовагаз», говорит о росте долга предприятия за газ за счет неоплаты голубого топлива потребителями Приднестровского региона. В то же время, как отметил глава Минэкономики, руководство «Молдовагаз» обязывают подписывать контракты с Приднестровьем.

Как подчеркнул Валерий Лазэр, позиция Кишинева состоит в том, чтобы обсудить с «Газпромом» данную ситуацию, чтобы или продолжать контрактные отношения с Приднестровским регионом, как с дебитором, аккумулировавшим $4 млрд. долга за газ, или найти другое решение. «Мы хотим найти четкое решение этой проблемы на заседании совета правления “Молдовагаз”, чтобы не аккумулировать долгов за газ в будущем», — отметил Валерий Лазэр. Он отметил также, что вопрос о реструктуризации долга Молдовы за газ обсуждается в рамках переговоров с Россией о подписании Межправительственного соглашения о сотрудничестве в энергетической сфере.

Задолженность Приднестровья за российский газ, потребленный за 9 месяцев 2012 г., составила $599,4 млн. А в целом только в период с 2007 г. по 2011 г. газовый долг Приднестровья увеличился более чем на $2,2 млрд. По данным Минэкономики Молдовы, общий долг Приднестровья за российский газ с учетом пени и штрафных санкций за несвоевременные платежи достиг $4 млрд., при этом данная задолженность числится за оператором — предприятием «Молдовагаз», которое поставляет в Молдову и Приднестровский регион газ, получаемый от Газпрома. Молдавские власти выступают за разделение долга, чтобы Кишинев и Тирасполь отдельно оплачивали потребляемый газ. Молдова предлагает Газпрому подписать с компанией «Тираспольтрансгаз» отдельное соглашение на поставку российского природного газа в Приднестровье.

В Молдове готовится новое «7 апреля»?

Количество протестующих людей перед зданием Дворца республики в Кишиневе увеличивается.

По информации из достоверных источников, студенты ряда вузов уходят с лекций и собираются в сквере Дворца республики, чтобы «поддержать премьер-министра Владимира Филата».

Журналист Сергей Прапорщик также считает, что митинг организован в поддержку Филата, а не АЕИ. Во время передачи на телеканале «Publika TV» Прапорщик заявил, что в центре собралась «группа поддержки Филата».

«Странно протестовать в пользу власти, это вызывает определенное подозрение. Они пришли поддержать не АЕИ, а правительство Филата. У них субъективная позиция. Они говорят, что обеими руками поддерживают АЕИ, но не протестовали, когда ЛДПМ денонсировала соглашение АЕИ», — отметил журналист.

Напомним, что некоторые ректоры вузов являются членами ЛДПМ.

В настоящее время перед Дворцом республики проходит митинг протеста против отставки правительства Филата.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ